maandag 29 april 2013

Jarig in Groningen

Toen we vanmorgen beneden kwamen in BudGett, werd ik spontaan voor m'n verjaardag toegezongen door Hans … dat deed tie zo leuk!


Sinds kort hebben wij een abonnement bij Greenwheels en hebben voor vandaag een auto gereserveerd (niet dat het nou zo goedkoop is, maar voor een keertje wel handig). Hier in Groningen staat een Volkswagen. We gaan richting Hogeland, ik heb een lijstje met funda-huizen waar we even langs willen rijden.
Meestal valt het in het echt tegen en zie je dingen die op de fundafoto's niet zichtbaar zijn: staat er een grote schuur in het uitzicht, staan de huizen te dicht op elkaar, is de plek het toch niet, teveel groot onderhoud enz.
Maar dit soort acties helpt wel bij het vormgeven van wensen en eisen.
Bijna alle adressen kunnen naar de lijst ‘afgekeurd’, maar een nieuw lijstje  is alweer in de maak.
We rijden naar Pieterburen in de hoop dat het theehuis van Domies Toen open is, maar helaas - we waren er al bang voor - op maandag gesloten.
We pakken een ander terras, helaas valt de koffie erg tegen en - als ik daar wat van zeg - het antwoord ook. 

Door een echtpaar, dat we regelmatig ontmoeten in cafe de Oude Wacht, wordt ons Dinercafé Diep aangeraden, aan het Schuitendiep. We gaan erheen voor m'n verjaarsetentje. Lekker gegeten daar.


Vanavond, Koninginnenacht, is er een uitgebreid programma in de stad. Overal is wat te doen. We kiezen voor twee optredens: Kadepop op het Damsterdiep, daar treedt Inge van Calkar op, met Frank Fiedler op de contrabas, Ilsje Merk, cello en Marcel Wolthof, drums.
Ilsje Merk speelt ook cello op dit schitterende nummer van Inge.
Super optreden!
Daarna weer naar Café Marleen voor de Suitable Guys, we kennen de muzikanten wel: Jeroen de Jong (basgitaar), Christof Bauwens (gitaar) en Dim Junius (drums), allemaal uitgebreide staat van dienst, alleen Eric Bosman (zang) hadden we nog niet eerder zien optreden. Een aangename verrassing en een muzikaal feestje!
Brilliante vertolking van Roads van Portishead, helaas niet op de film. Toch nog een klein stukje film:


Jeroen de Jong, ook bekend als De Zwarte kraai, (Nozems, Cochon Bleu) speelt vanavond voor het laatst met deze band.
Foto's maken blijft lastig met m'n toestel, maar het gaat meer om de sfeertjes! Al met al een supergezellige avond bij Marleen. We hebben samen veel om over na te praten, Man en ik. 
En … wat vliegt de tijd weer.


2 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd, Angelika! En, hoe was het huizen kijken? Ik herinner me nog ons huizen kijken in Friesland, al weer ruin 17 jaar geleden. Spannend en o zo leuk vonden we het.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Zem.
   Zolang geleden al weer voor jullie?
   We kijken nog niet heel erg serieus, eerst moet het huis hier verkocht zijn, maar inderdaad het is heel leuk om te doen!

   Verwijderen