donderdag 24 december 2015

Kerstweekend in Molenrij (1)


De trein van 11:24 uur naar Groningen, we vertrekken met wat miezerregen, maar als we onderweg zijn breekt de zon door.
We gaan naar onze favoriet plek Molenrij. Nu mijn moeder niet meer leeft, en we allebei geen ouders meer hebben is de noodzaak er niet meer om kerst te vieren.
Ik vier liever de terugkeer van het licht, en het beste om midwinter te vieren is in het stille noorden.
Als we in Groningen aankomen doen we de bagage in een kluis en lopen naar het museum. Nu we toch hier zijn kunnen we misschien de tentoonstelling Bowie bezoeken. Bij de kassa blijkt het totaal 46 euro te zijn. Huh? Dat is twee keer 13,— voor het museum en 2x 10,— voor Bowie. Doet u dan maar alleen Bowie, want het museum kennen we al. Maar zo werkt het niet. We kijken elkaar aan, Bowie zal het echt wel waard zijn, maar we hebben maar beperkt budget dit weekend en laten het voorbij gaan.


Als troost gaan we een wijntje drinken in de Oude Wacht, een superleuk café, wel voor carnisten, maar we hebben een zwak voor de uitbaters. Altijd even een puzzeltje in de krant maken. We krijgen een kalender en een mooi boek cadeau.Dan gaan we weer verder, met de Arriva naar Winsum en daar het busje naar Molenrij.
We worden bij De Horizon hartelijk ontvangen door eigenaar Sjaak. We hebben deze dagen de grootste hut gehuurd, omdat die een houtkachel heeft, kunnen we lekker fikkie stoken. En we hebben wat proviand mee, dus redden we ons wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten