vrijdag 17 juni 2016

Weekendje Groningen (1)

Deze vakantie beginnen we met een weekendje Groningen. Vandaag gaan naar het 70ste verjaardagsfeest van de rockende tijger Lou Leeuw. Het vindt plaats in Huize Maas op de Vismarkt, en we hebben een superbudget slaapplaats via airbnb, ook op de Vismarkt, in een studentenhuis.
Omdat we sowieso heel erg op ons budget moeten letten heb ik de lasagne van thuis meegenomen, dus hoeven we daar geen geld aan te besteden.
De kamer in het studentenhuis was heel eenvoudig, maar prima voor het doel. Ik kon de lasagne in de magnetron opwarmen en we hebben het samen opgegeten op het terras.Als we naar het feest gaan is het nog even netelig, want Mijn Architect heeft een jacky aan, en de portierster zegt dat entree met jas verboden is. Ze staat erg op haar strepen! Een discussie over wat een jas is volgt. Ik zie de bui al hangen, want als hij echt niet naar binnen mag met jasje, gaat het feest mooi niet door, want Mijn Architect zal z'n jack never nooit uit doen. Ik bemoei me ermee, en uiteindelijk geeft ze het op, ook omdat er tijdens onze discussie allerlei mensen ook met jasjes langs haar naar binnen glippen. 

Het is trouwens niet zomaar een jack wat hij aanheeft, want, mind you, het is nog van Jan Strikwerda geweest.

Maar dan is het vooral leuk. Goed sfeertje, fijne muziek en weerzien met mensen die we alweer een tijd niet gezien hebben. Toen hoorden we dat er ook nog een geweldige band in een nabij cafe optrad, dus ook even daarheen. Macbetty, de meest swingende band die ik ken, een feest om mee te maken!Na afloop gaan we weer terug naar het feest van Lou, tot half 3! We verwachten een rumoerige nacht bij de studenten, maar het was er muisstil, ze zijn allemaal aan het blokken. We hebben heerlijk geslapen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten