zondag 1 maart 2015

Börgbloumke (3)


Onze verblijfplaats Börgbloumke is een prachtig historisch huis, maar wel met basic, eenvoudige voorzieningen. Zoals maar één badkamer voor de gasten en dat geeft met zoveel gasten wel wat filevorming, gelukkig is er wel een extra toilet, iedereen toonde geduld en dan volgt een gezellig samenzijn aan de ontbijttafel.
Ontbijt vind ik de lastigste maaltijd in veganstijl. Niet voor mezelf, maar wel voor niet-vegan gasten.
Als je van zoet houdt is er geen probleem, ik had homemade jammetjes meegenomen, potje speculoos, pindakaas, verse bananen.

De Ekoplaza in Groningen had geen Wilmersdorfer, ik had wat andere soorten gekocht, ook met de gedurfde naam ‘mozzarella style’, maar ik ben het met de carnisten eens … het is geen (vr)eten. Ik had ook wat blikjes Tartex, ben ik zelf gek op, maar als je daar nog nooit mee in aanraking bent gekomen, moet je wel wat overwinnen.
Ik had eigenlijk allerlei lekkere eigen smeerseltjes willen maken, maar daar kwam ik niet aan toe (of had even geen puf meer).

Daarna doet eenieder waar hij zin in heeft. Een groepje gaat de omgeving verkennen. We hebben nog steeds geluk met het weer.
Ik vind het jammer dat de tijd zo snel gaat … verdwijnt als los zand tussen je vingers … en dan is er het moment om alle ‘Geschwister’ uit te zwaaien, ze moeten nog een flink eind rijden. Hoe leuk is het dat ze allemaal helemaal naar Groningen kwamen!En dan, amper tien minuten later arriveren alweer de volgende gasten: lieve vrienden, hier uit de provincie, het feest gaat weer door!We maken in de middag ook weer een wandeling door de omgeving, met deze ervaren, doorgewinterde tuineigenaars bekijk je de omgeving weer heel anders. Ook de Coendersborg van dichtbij bekijken, lijkt leeg te staan (kunnen wij daar niet gaan wonen?).
(foto Jan Steenweg)
Wat geniet ik van mijn zelf toebedeelde rol als Borgvrouwe, een fijne middag en avond met onze lieve vrienden van Jan Wilde een Tuin en De Houtstek.
De laatste nacht komt er aan en dan is het bijna voorbij. Een lang weekend hier mogen zijn, ik ben er zo blij mee, maar  … zoals zo vaak hier in Groningen, wil ik eigenlijk dat de tijd gewoon stil blijft staan.


2 opmerkingen:

  1. Vraag ofjeantie-kraak mag wonen op de Coendersborg. Groetjes Mirte

    BeantwoordenVerwijderen