dinsdag 13 februari 2018

Vasten in Nieuweschans

illustratie: Fontana
Zoals je op mijn andere blog kon lezen, was ik een weekje vasten met mijn vriendin Alexandra in Motel Paradiso in Nieuweschans.
We gaan naar het mineralenbad van Fontana, naar Jan Wilde een Tuin, waar we Kefir (kom ik nog op terug) krijgen, we maken een Dollard-fietstochtje naar Nieuw Statenzijl en bekijken fundahuizen op de route, nee niet deze:

We fietsen terug door Duitsland, waar we een ree tussen de schapen zien, kopen in Nieuweschans een potje jam/chutney ...
In de middag arriveert Mijn Architect en gaan we 's avonds naar het Bosklopper Gala
in theater vanBerensteyn in Veendam. Met de trein naar Zuidbroek, en daar overstappen. Leuke avond! Gelukkig was de muziek redelijk hard, al gebruikte ik mijn sjaal voor het dempen van de hoest (we zaten op de eerste rij). Al die rookmachines was ook niet echt prettig, maar het is gelukt!
De enige vrouwelijke deelnemer wint de bokaal, Marlene Bakker met Waarkhanden, een prachtig mooi nummer. Ik had zelf gestemd op Dion Bouwes en Dennis Krottje met De moat is vol. Die zagen we vorig jaar op het festival van Hongerige Wolf.
Toen we op de terugweg aan mensen vroegen wat de richting van het station was, zeiden ze, we brengen jullie wel even ... fantastisch!De volgende dag via Groningen weer terug naar huis en hopelijk gauw die griep kwijt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten